Pers

Claus Bowling is regelmatig in het nieuws. Speciaal voor persdoeleinden publiceren wij hier de laatste persberichten en nieuws over ons bedrijf.

Voor meer informatie en foto’s kunt u contact opnemen met:

Joyce Kremer
Marketing Manager
Telefoon: 023 - 541 05 18
E-mail: joyce.kremer@claus.nl

Adres:
Claus Company
Bosweg 15 (voorheen: Kruisweg 1401)
2131 LX Hoofddorp

17 Sep 2018 | 22 september Burendag = gratis cocktail bij Barraca of een uur HyperBowlen bij Claus

Expand Article
Claus nodigt de buren van de wijk Overbos uit om op zaterdag 22 september tussen 18.00 – 20.00 uur de strijd met elkaar aan te gaan tijdens een uur gratis bowlen op Burendag. En niet...

Claus nodigt de buren van de wijk Overbos uit om op zaterdag 22 september tussen 18.00 – 20.00 uur de strijd met elkaar aan te gaan tijdens een uur gratis bowlen op Burendag. En niet zomaar bowlen, maar HyperBowlen! In Barraca kan genoten worden van een gratis cocktail in combinatie met een Rodizio menu.

Burendag is de dag waarop buren samenkomen en iets goeds of gezelligs doen met elkaar of voor de buurt. Claus sluit hier graag bij aan om op een leuke en sportieve manier deze dag met elkaar door te brengen, met dit jaar het nieuwe HyperBowling. Gooi je bal tegen de lichtgevende targets op de banen om multipliers te verdienen en extra punten te scoren! Nooit meer ballen in de goot en iedereen kan winnen bij dit sensationele nieuwe bowlingspel! Daag elkaar uit om de strijd met elkaar aan te gaan. En voor of na het bowlen kunnen de buren dineren bij BARRACA Rodizio Grill & Bar en genieten dan van een gratis cocktail!

De bewoners van Overbos kunnen gratis bowlen tussen 18.00 – 20.00 uur, op basis van beschikbaarheid en reserveren is verplicht. Er kan maximaal één uur gebowld worden per reservering. De gratis cocktail is alleen mogelijk in combinatie met een Rodizio menu. De actie is alleen geldig op vertoon van een bewijs van het woonadres en legitimatie.

7 Aug 2018 | Claus installeert als eerste bowling in Europa nieuw HyperBowling systeem.

Expand Article
Claus Bowling in Hoofddorp heeft de primeur om als eerste bowlinghuis in Europa het gloednieuwe HyperBowling systeem van QubicaAMF te installeren op de bowlingbanen. Afgelopen juni werd...

Claus Bowling in Hoofddorp heeft de primeur om als eerste bowlinghuis in Europa het gloednieuwe HyperBowling systeem van QubicaAMF te installeren op de bowlingbanen. Afgelopen juni werd HyperBowling officieel gepresenteerd door QubicaAMF tijdens de Bowl Expo 2018 in Las Vegas. Met de introductie van Hyperbowling brengt QubicaAMF een revolutionaire set van nieuwe bowlinggames op de markt, ontwikkeld rondom een innovatief bumpersysteem.

Het nieuwe systeem wordt momenteel geïnstalleerd op de banen van Claus Bowling, evenals het BES X Ultimate scoring systeem. Naast de eerste bowling in Europa met Hyperbowling is Claus Bowling ook benoemd tot Official QubicaAMF Showcase Center, wat inhoudt dat Claus Bowling dient als voorbeeldlocatie voor QubicaAMF in Europa voor andere bowlinghuizen.

HyperBowling: een revolutionair nieuw bowlingsysteem

HyperBowling combineert het plezier van bowling met nieuwe software, futuristische interfaces, lichten en sensoren die samen zorgen voor een unieke bowling experience. De basis van HyperBowling bestaat uit nieuwe bowlingbumpers die onderdeel worden van het spel. Oftewel: nooit meer ‘gutter balls’ in de goot! De opzet van het spel is simpel: gooi je bowlingbal tegen de bumper en vervolgens de pins om te scoren. De LED lichten op de bumpers zijn bewegende targets die spelers moeten raken (of juist niet). De gekleurde doelwitten op de bumpers zijn een vermenigvuldiging van de score waard (2x, 3x…) en elke pin die wordt omgegooid is 100 punten waard. Dus, gooi je een 2x vermenigvuldiger en 8 pins dan scoor je 1.600 punten!

Met HyperBowling en BES X Ultimate introduceert Claus Bowling een perfecte mix tussen bowling en gaming, gecombineerd met high tech en moderne visuele belevingen. Je hoeft geen bowler zijn om te winnen, Hyperbowling is voor iedereen! Spelers kunnen kiezen uit vier verschillende bowlingspellen, elk met eigen moeilijkheidsgraad, uitdagingen of bijvoorbeeld elementen uit videogames. Het BES X Ultimate scoring systeem is ook te gebruiken zonder HyperBowling en zorgt voor nog meer interactie tijdens het bowlen. Denk aan verschillende games, een ingebouwd camerasysteem, chatfunctie met andere banen en diverse thema’s voor kinderfeestjes, Halloween en andere gelegenheden.


Claus Park Collection
Claus Bowling is onderdeel van Claus Park Collection. Claus Park Collection bestaat uit drie evenementenlocaties in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp: Claus, Courtyard by Marriott hotel en Papa’s Beach House. Claus biedt multifunctionele eventzalen, restaurants, drie escape rooms, een casino en 20 bowlingbanen. Het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel heeft 148 hotelkamers en vijf vergaderzalen en breidt momenteel uit met 111 hotelkamers, twee vergaderzalen, een auditorium, twee break-out rooms en foyer. Papa’s Beach House is een goed bewaard geheim in het bos met een restaurant, een eventzaal, twee terrassen en een privé strand.

19 Sep 2016 | 24 september Burendag = gratis bowlingdag bij Claus én gratis cocktail bij Barraca

Expand Article
Zaterdag 24 september is het Burendag en kunnen de buren van Claus, de bewoners van de wijk Overbos, tussen 18.00 – 20.00 uur gratis een uur komen bowlen én bij Barraca genieten...

Zaterdag 24 september is het Burendag en kunnen de buren van Claus, de bewoners van de wijk Overbos, tussen 18.00 – 20.00 uur gratis een uur komen bowlen én bij Barraca genieten van een gratis cocktail bij een heerlijk Rodizio menu.

Burendag is de dag waarop buren samenkomen en iets goeds of gezelligs doen met elkaar of voor de buurt. Daar sluit Claus graag bij aan om op een leuke en sportieve manier deze dag met elkaar door te brengen. Buren kunnen elkaar uitdagen om de strijd met elkaar aan te gaan. En voor of na het bowlen kunnen de buren dineren bij BARRACA Rodizio Grill & Bar en genieten dan van een gratis cocktail!

De bewoners van Overbos kunnen gratis bowlen tussen 18.00 – 20.00 uur, op basis van beschikbaarheid en reserveren is verplicht. Er kan maximaal één uur gebowld worden per reservering. De gratis cocktail is alleen mogelijk in combinatie met een Rodizio menu. De actie is alleen geldig op vertoon van een bewijs van het woonadres en legitimatie.

12 Apr 2016 | Breeschoten en Jacobs winnen NK bowlen

Expand Article
De Nederlandse kampioenschappen bowlen zijn gewonnen door Lisanne Breeschoten (26, Oosterhout) en Mark Jacobs (27, Nieuwegein). De finale van het Lotto NK A-klasse werden zondag 10 april...

De Nederlandse kampioenschappen bowlen zijn gewonnen door Lisanne Breeschoten (26, Oosterhout) en Mark Jacobs (27, Nieuwegein). De finale van het Lotto NK A-klasse werden zondag 10 april georganiseerd in Claus Park Collection, vanwege de brand in Dolfijn Bowling Tilburg, waar het NK oorspronkelijk georganiseerd zou worden.

Eindelijk is de titel binnen
Breeschoten, net als Jacobs lid van de Nieuwegeinse bowlingvereniging, was al enkele keren dichtbij en won al nationale titels in andere events, maar nu heeft zij ook de eindzege te pakken. In een spannende finale werd Nicole Sanders uit Emmen met 2-0 verslagen.

Bij de heren ging de titelstrijd tussen Jacobs, die ook nog niet eerder het NK won, en de talentvolle 18-jarige Yorick van Deutekom uit Julianandorp. Ging de eerste game nog naar Van Deutekom, uiteindelijk bleek Jacobs toch de beste in deze tweestrijd. Het aanwezig publiek kreeg zo spannende finales voorgeschoteld waarbij het niveau hoog was.

Met de titel heeft het tweetal zich automatisch geplaatst voor het EK voor landskampioenen, komende oktober in Tsjechië, waar zij de Nederlandse Bowling Federatie mogen vertegenwoordigen.

10 Mar 2016 | Regionale voorronde NK G-bowlen

Expand Article
Zondag 13 maart wordt in Claus te Hoofddorp een voorronde voor de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen georganiseerd. In totaal doen 54 deelnemers met een verstandelijke beperking mee aan deze...

Zondag 13 maart wordt in Claus te Hoofddorp een voorronde voor de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen georganiseerd. In totaal doen 54 deelnemers met een verstandelijke beperking mee aan deze voorronde. Zij komen uit Maarssen, Heerhugowaard, Purmerend, Haarlem en Hoofddorp zelf.

Regionale voorrondes
De Nederlandse kampioenschappen G-bowlen worden voor de derde keer door de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) georganiseerd. Na twee succesvolle NK’s met alleen een landelijke finaledag worden dit jaar voor het eerst regionale voorrondes georganiseerd. In totaal hebben zich al meer dan 200 deelnemers aangemeld, een verdubbeling t.o.v. vorig jaar.

Deelnemers spelen in acht verschillende klassen om de regionale prijzen en daarmee een plek in de landelijke finale, die op 12 juni in Almere wordt georganiseerd.

De regionale voorronde in Claus start zondag om 10.00 uur, wanneer de eerste groep deelnemers aan hun drie games beginnen. Rond 11.30 uur start de tweede groep, waarna rond 13.30 uur de prijzen kunnen worden uitgereikt.

15 Feb 2016 | Jeroen Grove gooit achtste 300 game bij Claus

Expand Article
Afgelopen maandag heeft Jeroen Grove tijdens de BVH maandag 4 mans league zijn achtste “Perfect Game” in wedstrijdverband gegooid. Jeroen hoefde niet lang in te gooien want hij...

Afgelopen maandag heeft Jeroen Grove tijdens de BVH maandag 4 mans league zijn achtste “Perfect Game” in wedstrijdverband gegooid. Jeroen hoefde niet lang in te gooien want hij gooide de 300 game al in de eerste game.

Voorafgaand aan de league had Jeroen niet het gevoel dat het hem  zou lukken om een 300 game te gooien. Zijn teamgenoot voerde de druk op door aan te geven dat hij wel trek had in champagne. Jeroen gooide een vlekkeloze game met twaalf mooie strikes dus voor de champagne heeft hij gezorgd.

Claus feliciteert Jeroen met het behalen van deze topprestatie!

“Perfect Game”
In een “Perfect Game” gooit een bowler twaalf keer op rij alle pins om, goed voor de maximale score van 300 punten. Het omgooien van alle pins in één beurt noemt men een strike. Normaal gesproken heeft een game tien beurten, maar wanneer de speler een strike gooit in de laatste beurt, dan mag hij nog twee keer gooien. Bij een maximale score gooit een bowler twaalf strikes; een “Perfect Game”.

Foto: Jeroen Grove met zijn team

14 Dec 2015 | Niels Imanse gooit 300 game bij Claus

Expand Article
Bowler Niels Imanse heeft zijn tweede “Perfect Game” bij Claus gegooid. Hij gooide de 300 pins om tijdens de 4-mans league van Bowling Vereniging Haarlemmermeer. Niels was bij de...

Bowler Niels Imanse heeft zijn tweede “Perfect Game” bij Claus gegooid. Hij gooide de 300 pins om tijdens de 4-mans league van Bowling Vereniging Haarlemmermeer. Niels was bij de elfde beurt erg zenuwachtig maar sloeg zich hier goed doorheen.

Niels kwam tijdens de 4-mans league uit op een totaalserie van 725 punten. De zenuwen doorstond hij tijdens zijn elfde beurt. Toen Niels die perfect had omgegooid, was de twaalfde beurt een makkelijke bal.

Claus feliciteert Niels met deze topprestatie!

“Perfect Game”
In een “Perfect Game” gooit een bowler twaalf keer op rij alle pins om, goed voor de maximale score van 300 punten. Het omgooien van alle pins in één beurt noemt men een strike. Normaal gesproken heeft een game tien beurten, maar wanneer de speler een strike gooit in de laatste beurt, dan mag hij nog twee keer gooien. Bij een maximale score gooit een bowler twaalf strikes; een “Perfect Game”.

14 Sep 2015 | 26 september Burendag = gratis bowlingdag bij Claus

Expand Article
Zaterdag 26 september is het Burendag en kunnen de buren van Claus, de bewoners van de wijk Overbos, tussen 18.00 – 20.00 uur gratis een uur komen bowlen. De afgelopen drie jaar was het...

Zaterdag 26 september is het Burendag en kunnen de buren van Claus, de bewoners van de wijk Overbos, tussen 18.00 – 20.00 uur gratis een uur komen bowlen. De afgelopen drie jaar was het een groot succes en hing er een gezellige sfeer op de bowlingbanen.

Burendag is de dag waarop buren samenkomen en iets goeds of gezelligs doen met elkaar of voor de buurt. Daar sluit Claus graag bij aan om op een leuke en sportieve manier deze dag met elkaar door te brengen. Buren kunnen elkaar uitdagen om de strijd met elkaar aan te gaan. Om de dag compleet te maken, biedt Claus de mogelijkheid om voor of na het bowlen te dineren bij de Italiaanse Paparazzi Bar & Terrazzo.

De bewoners van Overbos kunnen gratis bowlen tussen 18.00 – 20.00 uur, op basis van beschikbaarheid en reserveren is verplicht. Er kan maximaal één uur gebowld worden per reservering. De actie is alleen geldig op vertoon van een bewijs van het woonadres.

Burendag 2014

10 Mar 2015 | Succesvolle NK Schoolbowlen bij Claus

Expand Article
Afgelopen zaterdag speelden 20 teams de finale van het NK Schoolbowlen bij Claus Bowling. Er werd enthousiast en fanatiek gespeeld, sommige leerlingen hadden hun eigen bowlingballen meegenomen....

Afgelopen zaterdag speelden 20 teams de finale van het NK Schoolbowlen bij Claus Bowling. Er werd enthousiast en fanatiek gespeeld, sommige leerlingen hadden hun eigen bowlingballen meegenomen. Team Yolo van basisschool De Klimboom uit Boerakker is kampioen geworden. Team Bloody Piggy’s van OBS Dik Trom uit Hoofddorp is als derde geëindigd.

De leerlingen hebben het naar hun zin gehad. Er werd veel gelachen, gejuicht als er strikes werden gegooid en soms wat treurig gekeken als een worp mislukte. Iedereen had ook zijn eigen tactiek; zo zet een leerling eerst drie stappen voordat hij de bal gooit.

Het advies van de leerlingen: je kiest de bowlingbal met een goed gewicht en waar je vingers goed in passen, daarna loop je naar de baan en gooi je. Je kijkt de bal na en hoopt dat je een strike gooit. Sommige leerlingen hadden ook hun eigen bowlingballen mee omdat dat het lekkerste gooit.

Team Yolo van basisschool De Klimboom uit Boerakker (Groningen) mag zich een jaar lang het winnende team van de Nederlandse Kampioenschappen Schoolbowling 2015 noemen. Met een totaal van 1579 punten bleven zij team Fire Balls (1568 punten) van de Bosscheschool uit Middelharnis (Zeeland) en team Bloody Piggy’s (1537 punten) van OBS Dik Trom uit Hoofddorp voor.

Recordaantal teams
Dit jaar deden een recordaantal teams mee aan de voorrondes van het NK Schoolbowlen; bijna 500 teams met ruim 1.500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8. Afgelopen zaterdagochtend speelden 60 teams verdeeld over drie series de eerste twee halve finale games, waarna de beste 20 teams ‘s middags de grote finale speelden. 

20 Feb 2015 | NK Schoolbowlen bij Claus

Expand Article
Op zaterdag 7 maart vindt het NK Schoolbowlen bij Claus Bowling plaats. De afgelopen twee maanden heeft een recordaantal teams, bijna 500 teams met ruim 1.500 basisschoolleerlingen uit de...

Op zaterdag 7 maart vindt het NK Schoolbowlen bij Claus Bowling plaats. De afgelopen twee maanden heeft een recordaantal teams, bijna 500 teams met ruim 1.500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8, gestreden tijdens de voorrondes die in het hele land plaatsvonden.

Tijdens de voorrondes speelden de basisschoolleerlingen in totaal drie games om zich te plaatsen voor de finaledag. Per bowlinglocatie plaatst het beste team zich voor de finaledag. Daarbij worden er, naar rato van het aantal deelnemende teams per bowlingcentrum, extra finaleplaatsen toegewezen. Tijdens de finale zullen 60 teams strijden om het kampioenschap. De Bloody Piggy’s, Rocket Bowlers en Random Pins van basisschool Dik Trom uit Hoofddorp hebben zich geplaatst voor de finale.

Finale 7 maart 2015
Op de finaledag spelen de 60 teams verdeeld over drie series eerst twee halve finale games, welke start om 10.00 uur. Vervolgens speelt de top 20 de grote finale. Rond 15.15 uur is bekend welk team zich het winnende team van de Nederlandse Kampioenschappen schoolbowlen 2015 mag noemen. Vorig jaar werd De Bowlinggroep van de Bosseschool kampioen.

Het toegang op de finaledag is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van de Nederlandse Bowling Federatie.

Foto: Leerlingen van basisschool Dik Trom strijden om een finaleplaats tijdens de voorrondes van het NK Schoolbowlen in 2014.

3 Nov 2014 | Phil Hulst gooit in Claus zeventiende 300 game

Expand Article
Donderdagavond heeft Phil Hulst in Claus zijn zeventiende 300 game gegooid tijdens de Donderdag Trio-league van de Bowling Vereniging Haarlemmermeer. Al in de eerste game van de league behaalde...

Donderdagavond heeft Phil Hulst in Claus zijn zeventiende 300 game gegooid tijdens de Donderdag Trio-league van de Bowling Vereniging Haarlemmermeer. Al in de eerste game van de league behaalde hij dit mooie resultaat.

De tweede game ging ook lekker met 279 punten, maar over de derde game was Phil helaas wat minder tevreden (215 punten). Ondanks zijn laatste mindere game heeft hij een mooi totaal bereikt van 794 punten.

“Ik was in de eerste game niet erg met de scores bezig en deze 300 game kwam dus redelijk onverwachts.”, aldus Phil. Ook al was dit al zijn zeventiende 300 game, het blijft na eigen zeggen toch elke weer weer een erg speciaal gevoel volgens Phil. Claus feliciteert Phil met deze topprestatie. De volgende league gaat hij voor zijn 20e "Perfect Game", dus Claus zet alvast de flessen champagne koud.

“Perfect Game”
In een “Perfect Game” gooit een bowler twaalf keer op rij alle pins om, goed voor de maximale score van 300 punten. Het omgooien van alle pins in één beurt noemt men een strike. Normaal gesproken heeft een game tien beurten, maar wanneer de speler een strike gooit in de laatste beurt, dan mag hij nog twee keer gooien. Bij een maximale score gooit een bowler twaalf strikes; een “Perfect Game”.

15 Sep 2014 | 27 september Burendag = gratis bowlingdag bij Claus

Expand Article
Zaterdag 27 september is het Burendag en kunnen de buren van Claus: de bewoners van de wijk Overbos, tussen 18.00 – 20.00 uur gratis een uur komen bowlen. De afgelopen twee jaar was het...

Zaterdag 27 september is het Burendag en kunnen de buren van Claus: de bewoners van de wijk Overbos, tussen 18.00 – 20.00 uur gratis een uur komen bowlen. De afgelopen twee jaar was het een groot succes en hing er een gezellige sfeer op de bowlingbanen.

Burendag is de dag waarop buren samenkomen en iets goeds of gezelligs doen met elkaar of voor de buurt. Daar sluit Claus graag bij aan om op een leuke en sportieve manier deze dag met elkaar door te brengen. Buren kunnen elkaar uitdagen om de strijd met elkaar aan te gaan. Om de dag compleet te maken, biedt Claus de mogelijkheid om voor of na het bowlen te dineren in één van de restaurants.

De bewoners van Overbos kunnen gratis bowlen tussen 18.00 – 20.00 uur, op basis van beschikbaarheid en reserveren is verplicht. Er kan maximaal één uur gebowld worden per reservering. De actie is alleen geldig op vertoon van een bewijs van het woonadres.

 

27 May 2014 | Phil Hulst eindigt seizoen met 300 game in Claus

Expand Article
Donderdagavond heeft Phil Hulst tijdens de laatste speelavond van de Donderdag Trio van de Bowling Vereniging Haarlemmermeer zijn tweede “Perfect Game” van het seizoen gegooid....

Donderdagavond heeft Phil Hulst tijdens de laatste speelavond van de Donderdag Trio van de Bowling Vereniging Haarlemmermeer zijn tweede “Perfect Game” van het seizoen gegooid. “Een mooie afsluiting van het seizoen.”, aldus Hulst.

Het is inmiddels de vijftiende 300 game die Phil op zijn naam heeft staan. Na twee matige games had Phil dit niet meer verwacht. Zijn totaalscore van de avond was 630. “Dit is een mooie afsluiting van het seizoen, om te eindigen met een 300 game.”, aldus Phil.

Na het behalen van deze mooie score ontving Phil een fles champagne en vele felicitaties.

“Perfect Game”
In een “Perfect Game” gooit een bowler twaalf keer op rij alle pins om, goed voor de maximale score van 300 punten. Het omgooien van alle pins in één beurt noemt men een strike. Normaal gesproken heeft een game tien beurten, maar wanneer de speler een strike gooit in de laatste beurt, dan mag hij nog twee keer gooien. Bij een maximale score gooit een bowler twaalf strikes; een “Perfect Game”.

25 Apr 2014 | Jeroen Grove gooit derde 300 game van dit jaar bij Claus

Expand Article
Gisteravond heeft bowler Jeroen Grove zijn derde 300 game van dit jaar op de bowlingbanen van Claus gegooid. Hiermee staat de teller op vijf “Perfect Games”. In februari en maart...

Gisteravond heeft bowler Jeroen Grove zijn derde 300 game van dit jaar op de bowlingbanen van Claus gegooid. Hiermee staat de teller op vijf “Perfect Games”. In februari en maart gooide hij zijn eerste twee 300 games van dit jaar.

Na zijn laatste worp ontving Jeroen een fles champagne en werd hij gefeliciteerd door zijn teamgenoten en het team van Claus.

Net zoals bij de vorige 300 game, viel de spanning volgens Jeroen gisteravond wel mee. Hij had geen speciaal voorgevoel en in zijn eerste game gooide hij ‘slechts’ 210 punten. Met een totaalscore van 760 is hij ook tevreden. De hoogst behaalde totaalscore van Jeroen is 830. Jeroen heeft zichzelf als doel gesteld om vanaf nu elke maand een “Perfect Game” te gooien tot het einde van dit jaar.

“Perfect Game”
In een “Perfect Game” gooit een bowler twaalf keer op rij alle pins om, goed voor de maximale score van 300 punten. Het omgooien van alle pins in één beurt noemt men een strike. Normaal gesproken heeft een game tien beurten, maar wanneer de speler een strike gooit in de laatste beurt, dan mag hij nog twee keer gooien. Bij een maximale score gooit een bowler twaalf strikes; een “Perfect Game”.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Meer informatie