Nieuws

Claus Bowling is regelmatig in het nieuws. Lees hier het laatste nieuws.

21 Jan 2019 | 4 redenen om te HyperBowlen

Expand Article
HyperBowlen is de nieuwste bowlingsensatie. Maar waarom moet iedereen deze sensatie proberen? 1. Iedereen kan winnen Gooide je vroeger altijd in de goot? Dan is het nu je kans om...

HyperBowlen is de nieuwste bowlingsensatie. Maar waarom moet iedereen deze sensatie proberen?

1. Iedereen kan winnen

Gooide je vroeger altijd in de goot? Dan is het nu je kans om te winnen. Je moet juist tegen de targets op de baan gooien om je score te verdubbelen of zelfs te vervijfvoudigen. Met die targets kan je scoren als je ook de pins omgooit. Daarom is het spel zo onvoorspelbaar!

  

2. Dynamisch spel

Er zijn 4 verschillende games te spelen tijdens het HyperBowlen. In deze games zitten verschillende moeilijkheidsgraden waardoor het het zo dynamisch blijft. Probeer bijvoorbeeld eens de HyperActive game, waarbij je tegen de targets op de baan moet gooien om je score te vermenigvuldigen. Heb je toch zin in een ander game switch dan naar een andere game. Switch bijvoorbeeld eens naar HyperSquad. Daar ga je met teams de strijd aan om de hele baan in jullie kleur te krijgen. 

3. Uitdagend en verrassend

Door de bewegende targets in het spel is het zeer uitdagend. Raak jij de bewegende paarse target? En gooi je een strike? Dan heb je een HyperShot 10.000 gegooid! De moeilijkste target van allemaal!

4. Eerste van Europa

HyperBowlen is ook nog eens een unieke ervaring. Als eerste in Europa kun je bij Claus Bowling de nieuwe bowlingsensatie proberen.

Roep je Hypersquad bij elkaar en go HyperBowl! See it. Play it. Live it!

7 Aug 2018 | Claus installeert als eerste bowling in Europa nieuw HyperBowling systeem.

Expand Article
Claus Bowling in Hoofddorp heeft de primeur om als eerste bowlinghuis in Europa het gloednieuwe HyperBowling systeem van QubicaAMF te installeren op de bowlingbanen. Afgelopen juni werd...

Claus Bowling in Hoofddorp heeft de primeur om als eerste bowlinghuis in Europa het gloednieuwe HyperBowling systeem van QubicaAMF te installeren op de bowlingbanen. Afgelopen juni werd HyperBowling officieel gepresenteerd door QubicaAMF tijdens de Bowl Expo 2018 in Las Vegas. Met de introductie van Hyperbowling brengt QubicaAMF een revolutionaire set van nieuwe bowlinggames op de markt, ontwikkeld rondom een innovatief bumpersysteem.

Het nieuwe systeem wordt momenteel geïnstalleerd op de banen van Claus Bowling, evenals het BES X Ultimate scoring systeem. Naast de eerste bowling in Europa met Hyperbowling is Claus Bowling ook benoemd tot Official QubicaAMF Showcase Center, wat inhoudt dat Claus Bowling dient als voorbeeldlocatie voor QubicaAMF in Europa voor andere bowlinghuizen.

HyperBowling: een revolutionair nieuw bowlingsysteem

HyperBowling combineert het plezier van bowling met nieuwe software, futuristische interfaces, lichten en sensoren die samen zorgen voor een unieke bowling experience. De basis van HyperBowling bestaat uit nieuwe bowlingbumpers die onderdeel worden van het spel. Oftewel: nooit meer ‘gutter balls’ in de goot! De opzet van het spel is simpel: gooi je bowlingbal tegen de bumper en vervolgens de pins om te scoren. De LED lichten op de bumpers zijn bewegende targets die spelers moeten raken (of juist niet). De gekleurde doelwitten op de bumpers zijn een vermenigvuldiging van de score waard (2x, 3x…) en elke pin die wordt omgegooid is 100 punten waard. Dus, gooi je een 2x vermenigvuldiger en 8 pins dan scoor je 1.600 punten!

Met HyperBowling en BES X Ultimate introduceert Claus Bowling een perfecte mix tussen bowling en gaming, gecombineerd met high tech en moderne visuele belevingen. Je hoeft geen bowler zijn om te winnen, Hyperbowling is voor iedereen! Spelers kunnen kiezen uit vier verschillende bowlingspellen, elk met eigen moeilijkheidsgraad, uitdagingen of bijvoorbeeld elementen uit videogames. Het BES X Ultimate scoring systeem is ook te gebruiken zonder HyperBowling en zorgt voor nog meer interactie tijdens het bowlen. Denk aan verschillende games, een ingebouwd camerasysteem, chatfunctie met andere banen en diverse thema’s voor kinderfeestjes, Halloween en andere gelegenheden.


Claus Park Collection
Claus Bowling is onderdeel van Claus Park Collection. Claus Park Collection bestaat uit drie evenementenlocaties in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp: Claus, Courtyard by Marriott hotel en Papa’s Beach House. Claus biedt multifunctionele eventzalen, restaurants, drie escape rooms, een casino en 20 bowlingbanen. Het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel heeft 148 hotelkamers en vijf vergaderzalen en breidt momenteel uit met 111 hotelkamers, twee vergaderzalen, een auditorium, twee break-out rooms en foyer. Papa’s Beach House is een goed bewaard geheim in het bos met een restaurant, een eventzaal, twee terrassen en een privé strand.

28 Nov 2017 | Bowler Xander van Mazijk grijpt in Las Vegas wereldtitel

Expand Article
Xander van Mazijk heeft zich maandag in het Amerikaanse Las Vegas tot wereldkampioen bowlen gekroond. Hij heeft hiermee als eerste Nederlandse bowler individueel goud op een WK veroverd. De...

Xander van Mazijk heeft zich maandag in het Amerikaanse Las Vegas tot wereldkampioen bowlen gekroond. Hij heeft hiermee als eerste Nederlandse bowler individueel goud op een WK veroverd. De 25-jarige Zuid-Hollander was in de finale te sterk voor de Taiwanees Hao Min Wu.

In de voorronde gooide Xander al de hoogste score van alle 213 deelnemers. In de finale, die over één spel van tien beurten ging, was Van Mazijk goed voor zeven strikes en drie spares. Hij versloeg Wu Hao Min uit Taiwan in de finale met een groot verschil. Xander kwam uit op een score van 224, de Taiwanees kwam tot 190 punten.

Hij was al voor het ingaan van de tiende beurt zeker van de titel. In de negende frame viel echter alle spanning van hem af, toen Van Mazijk een strike gooide, terwijl zijn opponent zich tevreden moest stellen met een spare. 

"Ik ben superblij uiteraard", reageerde Van Mazijk vanuit Las Vegas. "Uiteraard was ik vooraf een beetje gespannen en mijn arm voelde een beetje licht aan." Bondscoach Michael Sassen stelt dat Van Mazijk in de finale beloond is voor zijn lef. "We hebben een balwissel toegepast, wat een enorm risico is omdat de finale maar om één game gaat. Dat risico moesten we wel nemen en dat pakte goed uit."

Xander is sinds begin dit seizoen dubbellid bij Bowling Vereniging Haarlemmermeer en neemt (als reserve voor zijn vriendin Simone Boonstra) deel aan de dit jaar gestarte Claus Bowling Sport League. De Bowling Vereniging Haarlemmermeer laat weten enorm trots te zijn op Xander en is ontzettend blij voor hem, zijn familie en voor héél bowling Nederland.

Ook namens Claus Bowling feliciteren wij Xander met het behalen van zijn titel! Een geweldige prestatie!

Xander van Mazijk trots op zijn overwinning in Las Vegas

22 Sep 2017 | Ontdek Papa's Beach House en Claus Bowling op 30 september

Expand Article
Ga op zaterdag 30 september 24 uur lang op ontdekkingstocht door Hoofddorp. Volg een BBQ-workshop bij Papa’s Beach House, neem een kijkje achter de bowlingbanen bij Claus Bowling of...

Ga op zaterdag 30 september 24 uur lang op ontdekkingstocht door Hoofddorp. Volg een BBQ-workshop bij Papa’s Beach House, neem een kijkje achter de bowlingbanen bij Claus Bowling of ben jij een van de zes winnaars die een tocht heeft gewonnen met een duikboot door de plas van het Haarlemmermeerse Bos? 

BBQ-workshop bij Papa’s Beach House | 16.00 – 17.00 uur
Ook in september wordt er flink gebarbecued. Tijdens de BBQ-workshop bij Papa’s Beach House leer je van barbecuekenners als een echte masterchef grillen.

  • Maximaal 30 personen | aanmelden verplicht | geen inschrijfkosten


Kijkje achter de bowlingbanen | 13.00 – 15.00 uur
Altijd al willen weten hoe het werkt met de kegels bij een bowlingbaan? En waar blijven de bowlingballen als deze achterin verdwijnen? Ontdek alle geheimen!

  • Vrije inloop op basis van beschikbaarheid | geen inschrijfkosten


Papa’s onderzeeboot ontdekkingstocht | 10.30 – 16.30 uur
Een unieke ervaring: een tochtje maken in een echte duikboot in het water van het Haarlemmermeerse Bos.

  • Winnaars zijn 20 september bekend gemaakt | zes keer twee personen per duik | 30 min. per duik | vanaf 12 jaar | deelname is volledig op eigen risico

22 Sep 2017 | Burendag = gratis bowlen én gratis cocktail

Expand Article
Claus Bowling en Barraca vieren op zaterdag 23 september Burendag. Alle buren bowlen tussen 18.00 – 20.00 uur een uur gratis én krijgen in Barraca een gratis cocktail (alleen...

Claus Bowling en Barraca vieren op zaterdag 23 september Burendag. Alle buren bowlen tussen 18.00 – 20.00 uur een uur gratis én krijgen in Barraca een gratis cocktail (alleen in combinatie met een heerlijk Rodizio menu). Neem je buurman en/of buurvrouw mee en maak er een leuke avond van.

Reserveer hier o.v.v. Burendag je bowlingbaan voor zaterdagavond.
Reserveer hier o.v.v. Burendag je diner bij BARRACA Rodizio Grill & Bar.

Claus doet graag mee met het initiatief om buren samen iets gezelligs te laten doen en elkaar beter te leren kennen. De bewoners van de wijk Overbos hoeven alleen een brief met het woonadres  en legitimatie mee te nemen. Vervolgens kunnen zij tussen 18.00 – 20.00 uur gratis een uur bowlen én voor of na het bowlen dineren bij BARRACA Rodizio Grill & Bar waarbij zij genieten van een van onze heerlijke cocktails!*

Daag je buren uit voor een leuke en sportieve uitdaging en laat de verliezer de winnaar trakteren op een diner bij Barraca.

*Voorwaarden

  • Op basis van beschikbaarheid en reserveren is verplicht.
  • Er kan maximaal één uur gebowld worden per reservering.
  • De gratis cocktail is alleen mogelijk in combinatie met een Rodizio menu.
  • De actie is alleen geldig op vertoon van legimitatie en woonadres.

19 Oct 2016 | Goedgekeurde bowlingbanen getest door bowlingtalenten Ramos

Expand Article
Onlangs heeft Claus Bowling het ‘certificaat goedgekeurde banen’ ontvangen van het Nationaal Bowling Instituut. Hiermee erkent NBI dat de banen voldoen aan alle gestelde eisen...

Onlangs heeft Claus Bowling het ‘certificaat goedgekeurde banen’ ontvangen van het Nationaal Bowling Instituut. Hiermee erkent NBI dat de banen voldoen aan alle gestelde eisen om competities en wedstrijden goed te laten verlopen. Talenten Katherine en Kenneth Ramos hebben als eerste de goedgekeurde banen getest.

Het testen van de bowlingbanen gebeurde onder het toeziend oog van Jaap Krist (voorzitter Bowling Vereniging Haarlemmermeer en Jan Jaap van de Sar (namens de Nederlandse Bowling Federatie).

Vernieuwingsslag
Claus Bowling is al enkele jaren bezig met een vernieuwingsslag op de bowlingbanen. Twee jaar geleden zijn de machines compleet gerenoveerd, waarmee Claus sinds begin dit jaar als eerste bowlinghuis in Nederland voldoet aan alle veiligheidseisen van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF).

Zestien beste jeugdspelers Nederland
Om de ontvangst van het certificaat te vieren kregen de jonge bowlingtalenten Katherine en Kenneth Ramos de primeur om te spelen op de nieuwe bowlingbanen. Deze twee talenten zijn onlangs uitgenodigd voor de voorselectie van het EK Jeugd in 2017 in Helsinki. Katherine en Kenneth behoren hiermee tot de zestien beste jeugdspelers van Nederland. “Wij zijn heel erg blij met de nieuwe banen. Door middel van de ondersteuning van Claus en de vereniging helpt het ons met de Road to Helsinki. Wij gaan dit jaar voor hoge scores. “, aldus de enthousiaste Katherine en Kenneth. Jan Jaap van de Sar was aanwezig namens de NBF en reageert: “Wij zijn blij met de inzet van bowlingcentra en de partnerships die wij met hun aan kunnen gaan. Je laat zo samen de sport zien. Van de jeugd verwachten wij dat ze veel trainen en daarbij is de medewerking van bowlingcentra zeer welkom.”

Claus vindt het van essentieel belang dat de bowlingbanen voldoen aan alle eisen van de NBF. Begin dit jaar is er tevens voor gekozen om alle 20 banen volledig te vernieuwen. Om alle competities en wedstrijden (vanuit NBF) succesvol en veilig te laten verlopen, moeten de banen officieel gekeurd worden door het Nationaal Bowling Instituut (NBI). In samenwerking met Bowling Vereniging Haarlemmermeer heeft Claus de baanconditie in zeer korte tijd op het juiste niveau gekregen. Voorzitter Jaap Krist is zeer content met de aanpassingen en was uiteraard aanwezig om de kunsten van Katherine en Kenneth Ramos te bekijken. “Katherine en Kenneth zijn met hun inzet en sportiviteit een voorbeeld voor de bowlingsport”, aldus Krist.

17 Oct 2016 | Katherine en Kenneth Ramos testen goedgekeurde bowlingbanen Claus

Expand Article
Op 28 september 2016 heeft Claus Bowling het ‘certificaat goedgekeurde banen’ ontvangen van het Nationaal Bowling Instituut (NBI). Met de ontvangst van het certificaat erkent NBI...

Op 28 september 2016 heeft Claus Bowling het ‘certificaat goedgekeurde banen’ ontvangen van het Nationaal Bowling Instituut (NBI). Met de ontvangst van het certificaat erkent NBI dat de bowlingbanen van Claus voldoen aan alle gestelde eisen om competities en wedstrijden goed te laten verlopen. Jonge bowlingtalenten Katherine en Kenneth Ramos, behorende tot de zestien beste jeugdspelers van Nederland hebben afgelopen vrijdag als eerste de banen getest.

Claus is al enkele jaren bezig met een vernieuwingsslag op de bowlingbanen. Twee jaar geleden zijn de machines compleet gerenoveerd, waarmee Claus sinds begin dit jaar als eerste bowlinghuis in Nederland voldoet aan alle veiligheidseisen van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). Robert Aukes, general manager van Claus, is trots op het resultaat: “Met de ontvangst van het certificaat hebben wij de laatste stap gezet binnen de vernieuwingsslag. Wij zijn erg trots dat we deze mooie mijlpaal hebben bereikt en dat bowlingtalenten Katherine en Kenneth Ramos de banen als eerst testen.”

Zestien beste jeugdspelers Nederland
Om de ontvangst van het certificaat te vieren kregen de jonge bowlingtalenten Katherine en Kenneth Ramos de primeur om te spelen op de nieuwe bowlingbanen. Deze twee talenten zijn recentelijk uitgenodigd voor de voorselectie van het EK Jeugd in 2017 in Helsinki. Katherine en Kenneth behoren hiermee tot de zestien beste jeugdspelers van Nederland. “Wij zijn heel erg blij met de nieuwe banen. Door middel van de ondersteuning van Claus en de vereniging helpt het ons met de Road to Helsinki. Wij gaan dit jaar voor hoge scores. “, aldus de enthousiaste Katherine en Kenneth. Jan Jaap van de Sar was aanwezig namens de NBF en reageert: “Wij zijn blij met de inzet van bowlingcentra en de partnerships die wij met hun aan kunnen gaan. Je laat zo samen de sport zien. Van de jeugd verwachten wij dat ze veel trainen en daarbij is de medewerking van bowlingcentra zeer welkom.”

Claus vindt het van essentieel belang dat de bowlingbanen voldoen aan alle eisen van de NBF. Begin dit jaar is er tevens voor gekozen om alle 20 banen volledig te vernieuwen. Om alle competities en wedstrijden (vanuit NBF) succesvol en veilig te laten verlopen, moeten de banen officieel gekeurd worden door het Nationaal Bowling Instituut (NBI). In samenwerking met Bowling Vereniging Haarlemmermeer heeft Claus de baanconditie in zeer korte tijd op het juiste niveau gekregen. Voorzitter Jaap Krist is zeer content met de aanpassingen en was uiteraard aanwezig om de kunsten van Katherine en Kenneth Ramos te bekijken. “Katherine en Kenneth zijn met hun inzet en sportiviteit een voorbeeld voor de bowlingsport”, aldus Krist.

Meer informatie over bowlen bij Claus via www.clausbowling.nl.

Katherine Ramos, Jan Jaap van de Sar, Iris van Kempen, Kenneth Ramos en Jaap Krist (v.l.n.r.)

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Meer informatie